Horský hotel Dobrá chata (Horský hotel)

Dobrá chata Zadov – Churáňov nabízí ubytování na Šumavě a je ideálním místem pro rodinnou dovolenou na Šumavě, sportovní a firemní akce, školy v přírodě, ozdravné pobyty, výcvikové kurzy.

Rodinný hotel s původními názvy Chata pod javorem, Komsomol, Chata Svoboda a Měrkova chata, je již 80 let oblíbeným místem pro příjemnou celoroční rekreaci na Šumavě a je vůbec prvním, turisty obývaným sídlem v oblasti Zadov – Churáňov na Šumavě.

Dobrá chata nabízí celoroční ubytování v srdci Šumavy v horském, rekreačně sportovním areálu Zadov – Churáňov, který má ideální podmínky pro lyžování a zimní radovánky. Zadov je vhodný pro rodinné dovolené s dětmi.

Dobrá chata leží v panenské přírodě Národního parku a CHKO Šumava, v těsné blízkosti sjezdovek, 20 m od nástupní stanice sedačkové lanovky Zadov – Churáňov, u cykloturistických a běžkařských tras.

Dětský servis – vybavené pokoje pro děti, dětská herna.

Hotel získal Baby Friendly Certifikát. Poskytujeme slevy pro děti do 12 let a děti do 2,9 let věku se dvěma platícími osobami na pokoji jsou zdarma. Na pokojích jsou nachystané nočníky, stupátka k umyvadlu a dětská ramínka. Dětská postýlka za poplatek 100 Kč za pobyt.

Dobrá chata má dětskou hernu, kterou vybavila hrami, hračkami, skládačkami, houpadly i dětskými knížkami, omalovánkami, pastelkami i stolními hrami, aby se vaše děti u nás cítila jako doma.

V létě je na zahradě připravená trampolína, pískoviště a hračky pro děti. Na oploceném hřišti si můžete zahrát míčové hry či učit vaše děti jezdit na kole. Nově je pro děti připravena Stezka NA BOSO a minikozy Amálka a Rozinka.

Stylová horská restaurace Dobré chaty je vybavená originálním, ručně vyráběným nábytkem má svou tradici již od roku 1930. Fotografie starého Zadova a okolí vám přiblíží romantický svět Šumavy.

  • Denní nabídka domácích jídel,
  • polopenze i plná penze pro ubytované,
  • vaříme i dietní jídla,
  • domácí kuchyně se surovinami ze Šumavského regionu,
  • salonek s vlastním barem,
  • letní terasa s grilem,
  • konferenční prostor až pro 50 osob,
  • restaurace.